Aquest lloc web utilitza cookies per recopilar informació estadística sobre la seva navegació, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.
logo
 
 
FACTORS DE CREIXEMENT >
factores

El Plasma Ric en Paquetes (PRP) o Plasma Ric en Factors de Creixement (PRGF, Plasma Rich in Growth Factors) és una de les darreres tècniques de regeneració tisular que s’utilitza per a accelerar la cura de les lesions musculars, tendinoses i articulars.

El plasma ric s’obté de la pròpia sang del pacient del que es separen per centrifugació els factors de creixement, unes proteïnes amb un paper clau dins del procés de reparació i regeneració de teixits.

És una tècnica mínimament invasiva que es realitza de forma ambulatòria. S’extrau al pacient una petita quantitat de sang similar a una analítica (2 a 8 mil•lilitres) amb una aportació de anticoagulant. Aquesta sang es passa per un procés de centrifugació que permet separar la fracció més rica en plaquetes que conté factors de creixement. Posteriorment es separa la part més rica en factors de creixement descartant la resta, s’hi afegeix clorur càlcic per alliberar els factors de creixement plaquetari i s’injecta directament a la zona lesionada.